ECS-energie, uw partner voor alle energie-installaties?

Onze klanten kiezen voor ECS-Energie omdat slechts één contact wordt aangesteld voor alle energie-installaties. Vanuit Technologische ontwikkelingen, reglementering, normen, keuringen groeit de behoefte voor één energie expert ECS-Energie.

Sanitair

Warm water in je badkamer of keuken? Welke verschillende mogelijkheden zijn er zoal? Geisers, elektrische boilers, zonneboiler, warmtepompboilers, …

Elektriciteit

De elektrische installatie is het kloppend hart van alle elektrische toestellen, stopcontacten, schakelaars en verlichting in je woning. Bij de installatie komt er heel wat kijken.

Ventilatie

Bij nieuwbouwwoningen en grondige renovaties is een ventilatiesysteem verplicht. De ventilatieverslaggever helpt je bij de keuze van het systeem.

Regenwater

Regenwaterrecuperatie is verplicht bij nieuw- en herbouw. Waarom moet je regenwater recupereren en hoe groot moet je regenput zijn?

Zonneboiler

Een zonneboiler is de aanduiding voor het systeem van een warmwaterboiler tezamen met een zonnecollector.

Verwarming & koeling

Er zijn diverse systemen om warmte te produceren en verschillende afgiftesystemen om die warmte doorheen je woning te transporteren.

Onderhoud verwarmingsketel

Wist je dat het onderhoud van je centrale stooktoestel voor je verwarming een verplichting is voor zowel particulieren als bedrijven?

Keuringen reglementeringen normen
Energieleveranciers – Netbeheerder:

Keuring en aansluiting gebeuren door twee verschillende instanties. Eerst dient een keuring te gebeuren door een erkend keuringsorganisme.  Met het attest dat je krijgt uitgereikt bij goedkeuring, kan je de installatie laten aankoppelen op het stroomnet, het rioleringsnet en het stadswaternet.  Deze aankoppeling gebeurt door de netbeheerder.
Op dat moment wordt ook een teller geïnstalleerd en geactiveerd.

Keuringen

Wij verzorgen alle keuringen van de technische installaties :

  • Waterkeuring, inclusief het waterleidingplan
  • Keuring van de riolering, inclusief rooktest
  • Elektrische keuring met bijhorende ééndraadschema’s, inclusief de begeleiding van de overstap van een tijdelijke naar een definitieve aansluiting
  • Gaskeuring
  • Rescert
Elektriciteitskast
pexels lex photography 1109541 scaled uai 1032x688 1

Opstart en garantie

Wij zorgen tevens ook voor de opstart en garantiedocumenten, onderhoudscontracten, doorstroming van de juiste informatie en documenten voor de EPB-verslaggever ten behoeve van de opmaak van het postinterventiedossier. Het is ons absoluut streven om zo vroeg mogelijk in het bouwproces aanwezig te zijn.  Op die manier kunnen we de communicatie met architect, veiligheidscoördinator en EPB-verslaggever optimaliseren en actief meewerken aan:

  • Een laag energieverbruik
  • Het optimaliseren van het E-peil van de woning en bijgevolg de meerwaarde van de woning
  • Een sluitend as-builtdossier afleveren en dit ten behoeve van de opmaak van het postinterventiedossier

Interesse? Neem contact op voor een kennismaking!

Checkbox(Vereist)
Max. bestandsgrootte: 256 MB.